home > Marc Mulders werkt samen voor realisatie van zijn glaskunst met GBB

Marc Mulders werkt samen voor realisatie van zijn glaskunst met GBB

Marc Mulders (1958) is Nederlands schilder, aquarellist, fotograaf en glazenier. Hij is vooral bekend van zijn olieverfschilderijen waarin hij de loop van de natuur volgt. Hij vervaardigde o.a. glas-in-lood-ramen voor de Nieuwe Kerk (Amsterdam) en voor de Sint Jan in Den Bosch. Zijn werk is opgenomen in collecties van 18 Nederlandse musea.

 In ruim 15 jaar tijd is er een scala aan kunstwerken in glas vervaardigd door de samenwerking tussen Marc Mulders en GBB. Een groot deel van deze producties in glas-in-lood en glasobjecten kunt u bekijken op de site www.marcmulders.com

“De Pauw is voor mij een bijzonder schoon en wezenlijk dier en een belangrijk symbool in onze Christelijke symboliek.

Augustinus schrijft in het 21ste boek van de stad Gods: “Wie anders dan God, de schepper van alle dingen, heeft de Pauw de eigenschap gegeven niet tot ontbinding over te gaan?”

Augustinus vond dit verhaal, voortkomen uit een oude Indiase legende, ongeloofwaardig en gaat het experiment aan om een stuk pauwenvlees meer dan een jaar als een braadstuk te bewaren om het dan te braden, om vervolgens te worden bevestigd in zijn stelling dat een Pauw niet tot ontbinding kan overgaan. Vanwege dit geloof is de Pauw een christelijk symbool van onsterfelijkheid en opstanding.

In verschillende andere culturen verspreid over de wereld is de Pauw symbool van het nieuwe leven, de Lente, de vruchtbaarheid.”