home > glasbewerkings technieken > glasfusing > referenties > Rotterdam – Erasmus Universiteit BROCHE van Gerard Frishert

Rotterdam - Erasmus Universiteit BROCHE van Gerard Frishert

Fusing van 85 unieke kunstwerken:

“de BROCHE in de Erasmus Universiteit Rotterdam”


De vraag van de eigenaar van het gebouw was om van een koel en kil jaren 1960 betonnen ruimte een aantrekkelijk gebouw te maken met mooie en duurzame materialen, zodat de studenten zich helemaal thuis voelen. Een belangrijke eis: het gehele kunstwerk veilig moet zijn.


Zo worden de 85 stuks smeltwerken samengesteld met een hardglas veiligheid ruit. De twee onderdelen zijn aan elkaar verbonden middels glasheldere twee componenten silicone lijm.


Gerard Frishert van Atelier GéèF ontwierp hiervoor 85 stuks smeltglas kunstwerken die tegen de een balustrade in de aula geplaatst worden.


De opdrachtgever heeft de samenwerking als zeer prettig en professioneel ervaren. Het tijdspad waarbinnen de opdracht uitgevoerd moet worden was erg kort. Logistieke knelpunten zijn vroegtijdig gesignaleerd, en in goed overleg opgelost. Goede adviezen met betrekking tot het gebruik van het glas, en andere glas gerelateerde materialen die in de oven samengesmolten kunnen worden.