home > glasbewerkings technieken > glasapplique > Rotterdam – Raamvertellingen Pendrecht

Een greep uit onze referenties

In de wijk Zuiderdiep in Rotterdam is tijdens een groot renovatieproject in 2009 glaskunst verwerkt in de openbare ruimten van de flat-woningen. De ramen in de trappenhuizen zijn door een samenwerking tussen de kunstenaars Annuli Croon, Ben Zegers, SarianneBreukers, Stang Gubbbels en Milou van Ham, onder leiding van Olphaert den Otter voorzien van prachtige glasapplique ramen. Doel van het project is om kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Het project is bekend onder de naam “Raamvertellingen”, wat nu een vervolg heeft gekregen.

Bij de renovatie van de buurt “De Stroken”, is ook glaskunst verwerkt in de portieken. “Geen glaskunst aanbrengen op deze markante plek zou een gemiste kans zijn geweest”, aldus Peter Hakkoer –projectleider wijken bij Woonstad Rotterdam. Dit keer zijn kunstenaars Milou van Ham, Jan van de Pavert, wederom onder leiding van Olphaert den Otter in het kunstenaarsatelier van GBB aan de slag gegaan. Samen met de ambachtslieden van GBB zijn hun schetsen vertaald naar het glas. Eind oktober 2013 zijn de ramen onthuld.

Net als in de eerdere straten vertellen ook deze kunstwerken over Pendrecht. Er is gebruik gemaakt van een redelijk nieuwe techniek: emaille airbrush.

Meer over dit project leest u op de site van CBK: http://www.cbk.rotterdam.nl/raamvertellingen