home > glasbewerkings technieken > glasapplique > Rotterdam – Raamvertellingen in wijk Pendrecht

Rotterdam - Raamvertellingen in wijk Pendrecht

Elle Vogelaar van Wonen wilde dat 40 aandachtswijken in Nederland gerenoveerd zouden worden. Dit om de leefbaarheid van deze wijken te verbeteren. In de wijk Pendrecht te Rotterdam werd een plan ontwikkeld.

Hieruit volgde een opdracht voor GGB. In samenwerking met stichting Centrum beeldende kunst (CBK) te Rotterdam en 5 kunstenaars, zijn er 56 glas appliqueer ruiten vervaardigd. Een omvangrijke opdracht, waarbij de kunstenaar en GBB gezamenlijk de kunstwerken vervaardigen. Nadat de ontwerpen getoond waren werd er door GBB geadviseerd om de kunstwerken uit te voeren middels glasapplique techniek.

Stukjes gekleurd glas, die verlijmt worden op een hardglas dragende ruit. De stukjes glas zijn verlijmd met een door GBB zelf ontwikkelde lijmtechniek, een lijm die in een vochtige ruimte toegepast kan worden, en UV bestendig is. Nadat alle voorbereidingen getroffen waren, werd er gestart met de atelierwerkzaamheden. Om het ontwerp om te zetten in glas heeft de kunstenaar keuze uit 600 verschillende kleuren Echt Antiek mondgeblazen glas. Een unieke collectie glas. De kunstenaars werken actief en zeer enthousiast mee in het GBB kunstenaarsatelier. Zo werden er door de kunstenaars brandschilderingen en zandstraaltechnieken aangebracht. Alle kunstenaars werden begeleid door onze medewerkers. Daarnaast “groeide” de kunstwerken gedurende hun vervaardiging. Zeer nauwkeurig werden de laatste details doorgevoerd of aangepast.